Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Wat biedt psychosociale hulpverlening?

In de psychosocialehulpverleing gaat men er van uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam is nodig om goed te kunnen functioneren.

Een moeilijke situatie kan dit evenwicht tussen lichaam, geest en omgeving verstoren. De mens heeft van nature alle krachten en wijsheid in zich die zelf op te lossen maar soms is een situatie zo ingrijpend iemand vast komt te zitten en het overzicht verliest. Dit geeft dan het gevoel van ‘niet lekker in je vel zitten, het veroorzaakt oplopende spanningen of leidt zelfs tot uitzichtloosheid.

De psychosociaal therapeut leeft zich in de situatie van de cliënten in door goed naar hun verhaal te luisteren, met alle gevoelens en de daarbij behorende emoties. Hij of zij helpt de cliënten om het overzicht over hun situatie op te bouwen en om hun eigen krachten aan te spreken. Door deze hulpverlening zijn zij weer in staat om handelend op te treden en de problemen verder aan te pakken.

In de praktijk blijkt dat cliënten het geleerde vaak ook in toekomstige situaties zelfstandig kunnen toepassen.

Zorgdiensten van Wies Horninge

Quidem expedita sequi labore molestias quaerat maiores sint qui voluptate sed illum alias eligendi ea repellat exercitationem dolorem consequatur saepe ducimus in necessitatibus earum corporis facilis qui praesentium laudantium eveniet et et nulla dolores et minus provident et totam vel vitae et optio tempora et in animi.

Wies Horninge
Copyright © 2021 Wies Horninge
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren